Leiburi lugu
Eestlased on maailma üks rikkalikuma leivavalikuga rahvas. Leiburil on selles väiksemate meistrite kõrval kandev roll.
Kes mäletab, et 80-te lõpus tõi ahjusooja pika saia äri Gonsiori tänaval Eestisse euroopa hõngu? Või kuidas 1995 ilmus poodidesse viilutatud leib ja sai? Leibur on läbi sajandite pagarina suunda näidanud.
1762. aastal hakkas Julius Valentin Jaeksch Tallinnas tööstuslikult leiba küpsetama, sellest algab ka Leiburi ajalugu. Möödunud sajandi alul alustasime tootmist Rotermanni kvartalis, et toita ära kiirelt kasvav linn, 1976. aastast tegutseme Leiburi nime all praeguses asukohas Leiva tänaval.
Anname kogemusi põlvest põlve edasi. Üks asi, mis meid leibureid aga eriliseks teeb, on rahutu katsetajahing. Oleme eestlaste lemmikmaitsete leiutajad. Ammutame inspiratsiooni nii koduküpsetajate meistriteostest, teiste rahvaste leibadest-saiadest kui uutest võimalustest, mida pakub kaasaegne tehnoloogia. Oleme teinud eestlased sõbraks koorikleiva ja täisteraröstsaiaga, uut tüüpi tooted on juba katsetamisel. Oleme rõõmsad, et eestlased hoolivad aina enam tervislikust toidust. Leiburi jaoks on see tore väljakutse, kuidas teha leiba, mis on kõhule hea ja maitseb tänu sellele ka eriti hästi. Olgu siin näiteks suure kaerasisaldusega palaleivad, mis röstides imelist lõhna levitavad! Ja muidugimõista täisteraleib, mis säilitab kõik teravilja kasulikud ained.