Küpsetame homse leiva!

Leiburi lugu

Eestlased on maailma üks rikkalikuma leivavalikuga rahvas. Leiburil on selles väiksemate meistrite kõrval kandev roll.
Kes mäletab, et 80-te lõpus tõi ahjusooja pika saia äri Gonsiori tänaval Eestisse euroopa hõngu? Või kuidas 1995 ilmus poodidesse viilutatud leib ja sai? Leibur on läbi sajandite pagarina suunda näidanud.

1762. aastal hakkas Julius Valentin Jaeksch Tallinnas tööstuslikult leiba küpsetama, sellest algab ka Leiburi ajalugu. Möödunud sajandi alul alustasime tootmist Rotermanni kvartalis, et toita ära kiirelt kasvav linn, 1976. aastast tegutseme Leiburi nime all praeguses asukohas Leiva tänaval. 

Anname kogemusi põlvest põlve edasi. Üks asi, mis meid leibureid aga eriliseks teeb, on rahutu katsetajahing. Oleme eestlaste lemmikmaitsete leiutajad. Ammutame inspiratsiooni nii koduküpsetajate meistriteostest, teiste rahvaste leibadest-saiadest kui uutest võimalustest, mida pakub kaasaegne tehnoloogia. Oleme teinud eestlased sõbraks koorikleiva ja täisteraröstsaiaga, uut tüüpi tooted on juba katsetamisel. Oleme rõõmsad, et eestlased hoolivad aina enam tervislikust toidust. Leiburi jaoks on see tore väljakutse, kuidas teha leiba, mis on kõhule hea ja maitseb tänu sellele ka eriti hästi. Olgu siin näiteks suure kaerasisaldusega palaleivad, mis röstides imelist lõhna levitavad! Ja muidugimõista täisteraleib, mis säilitab kõik teravilja kasulikud ained.

Kvaliteet maitseb hästi

Lihtsat asja hästi teha ongi keeruline. Kuidas meie seda oskame? Oleme pagarikunsti 260 aastat harjutanud.

Meie leivas-saias on ainult see, mis vaja. Kasutame parimat jahu, mis Eestis olemas. Ei lisa midagi liigset. Kasutame täistera, sest see täiendab süsivesikuid kiudainete, valgu ja vajaliku rasvaga. Meie meistri käsi segab sellest kokku imelise taigna, millest see isuäratav leib küpsebki.

 

Leiburi väärtused

Heaolu – täis kõht, muretult. Teraviljatooted – leib, sepik, sai – on tervikliku toitumise loomulik osa. Annavad vajaliku energia trenni tegemiseks, lasevad dieeti ilma ennast piinamata pidada.

Mugavus – teeme inimeste söögipausid lihtsaks ja vaheldusrikkaks. Pakume retsepte, mida järgmiseks vahepalaks kiiresti teha saab.

Elamus – leiva-saia enda maitse, tekstuur, lõhn. Pakume häid ideid, kuidas koos võileivakattega eine eriliselt mõnusaks teha. Midagi erilist peole või tähtpäevale.

Aus kvaliteet – puhas koostis, ei mingit jama, põhjamaised kvaliteedinõuded. Parim kodumaine tooraine, kus võimalik. Jätkusuutlik nii koostiselt kui tootmise ja müügi korraldamisel. Aga me ei ilusta asju, räägime neist nii nagu nad on – ka siis, kui on arenguruumi.

Värske valik – kindlad lemmikud, mida oskab hinnata iga eestlane. Samas otsime väsimatult midagi uut, mida pakkuda leivasõbrale, kes tahab vaheldust.

Kuuluvus – Leibur on Eesti leiva võrdkuju, meie toidukultuuri lipukandja. Leib ühendab eestlasi nii eile, täna kui homme.